Vijesti 24.10.2018.

POMOĆ UČENICIMA Volonteri daju đacima besplatne instrukcije iz različitih predmeta

ČITANJE: 2 minute

Volonteri Omladinskog komunikativnog centra “Zdravo da ste” pomažu učenicima koji imaju problema s učenjem matematike, fizike, hemije i srpskog jezika.

Snježana Blagojević, koordinator OKC “Zdravo da ste”, kazala je da su besplatni časovi namijenjeni osnovcima i da im se mogu priključiti i srednjoškolci koji imaju problema pri savladavanju gradiva iz stranih jezika, istorije, geografije, biologije i informatike.

Prema njenim riječima, pored najmlađih članova iz Udruženja samohranih roditelja “Ponos” mogu im se priključiti i druga djeca.

“Ranije smo završili edukaciju volontera, koji sada pomažu djeci. Trenutno ih na raspolaganju imamo 10 i svi su uključeni u program”, rekla je Blagojevićeva.

Dodala je da je pomoć u učenju realizovana u dogovoru sa roditeljima i djecom jednom sedmično, u trajanju od sat i po u prostorijama OKC “Zdravo da ste”.

“Ako bude veće interesovanje roditelja i učenika, biće povećan broj časova”, rekla je Blagojevićeva.

Đacima besplatne instrukcije daju volonteri studenti i stariji srednjoškolci koji su napunili 18 godina.

Maja Uličević, predsjednica Udruženja samohranih roditelja “Ponos”, kazala je da je u toku proces reorganizacije baze podataka tog udruženja.

“Zasad u ovom projektu iz našeg udruženja učestvuje nekoliko učenika iz osnovne škole koji imaju poteškoća u učenju matematike, fizike i hemije”, dodala je Uličevićeva.

Izrazila je zadovoljstvo što se najmlađim članovima ovog udruženja na zanimljiv način olakšava savladavanje školskog gradiva.

Ovaj projekat podržao je grad i trajaće do decembra, a ako bude dovoljno zainteresovanih trebalo bi da bude nastavljen i u februaru sljedeće godine.

Predmeti

– srpski jezik

– matematika

– fizika

– hemija

– istorija

– geografija

– biologija

– informatika

– strani jezici

(Nezavisne)