Vijesti 27.06.2016.

Pomoć za Milanu Gajić u borbi protiv laforine bolesti

ČITANJE: 1 minuta

Grad Bijeljina uplatiće 500 KM za pomoć porodici Milene Gajić u borbi protiv Laforine bolesti, najavio je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na prijemu za hodočasnika Mirka Majkića.

Majkić hodočasti od Banjaluke do manastira Ostrog kako bi podstakao ljude da se uključe u akciju pomoći za Banjalučanku Milenu Gajić, oboljelu od Laforine bolesti.
Mićić je rekao da će lično izdvojiti 200 KM za pomoć Majkiću da nastavi svoj put.

“Građani Semberije žele da pomognu Mileni Gajić da se zajedničkim snagama pobijedi ova bolest i da djevojčica ozdravi. Svjesni smo da je neophodno izdvojiti velika sredstva da bi se isfinansirala istraživanja za pronalazak lijeka za ovu rijetku bolest, a zatim za liječenje”, rekao je Mićić.

Majkić je nakon prijema u Gradskoj upravi zahvalio građanima Semberije za srdačan prijem i pozvao ih da se uključe u ovu humanu akciju.

Prema njegovim riječima, vlasnik Etno sela “Stanišići” Boris Stanišić obezbijedio mu je smještaj za odmor naredna dva dana.

Mirko Majkić krenuo je na hodočasni put 19. juna iz Banjaluke i od tada dnevno pješači 40 kilometara.

Put od Banjaluke do manastira Ostrog dug je 700 kilometara i Majkić planira da, uz povremeni odmor, stigne na odredište 6. jula.

Građani pozivom na broj 1432 mogu pokloniti jednu marku za pomoć Milani Gajić u borbi protiv Laforine bolesti.

(Agencije)

Oznake: Mićo Mićić