Vijesti 14.02.2017.

Pomoć za Srbe na Kosovu

ČITANJE: 1 minuta

U organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji sestrinstvu Manastira Budisavci kod Kline u četvrtak, 16. februara, biće uručene namirnice i sredstva za higijenu, a kćerkama Sanje Popović iz Zvečana laptop.

“Sredstva namijenjena za nabavku namirnica i higijene sestrinstvu u Budisavcima i laptopa obezbijedilo je Javno preduzeće `Šume Republike Srpske`”, rekao je Arlov.

On kaže da su građani, javna preduzeća i ustanove iz Republike Srpske do sada obezbijedili više od pola milona evra na ime pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Ove godine pomoć je uručena sestrinstvu u Manastiru Gorioč, dok će od 17. do 24. juna oko 500 dječaka i djevojčica sa Kosmeta boraviti kod svojih vršnjaka u Srpskoj”, rekao je Arlov.

On je podsjetio da je projekat “Spojimo srpsku decu” sa Kosova i Metohije i Republike Srpske podržao predsjednik Srpske Milorad Dodik, Vlada Srpske, kao i brojna preduzeća, ustanove i građani.

“Nastojimo da spajanjem djece školskog uzrasta i njihovih porodica utremo put očuvanju i jačanju veza budućim generacijama koje plaćaju cijenu ratova i iscjepkanosti srpskog naroda”, kaže Arlov.

On ističe da su građani Srpske nesebičnim prikupljanjem pomoći pokazali koliko im je stalo do očuvanja srpstva na Kosovu i Metohiji.

Arlov je najavio da će u četvrtak, 16. februara, posjetiti porodicu lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića kako bi im prenio riječi podrške građana Republike Srpske.

Oznake: Milorad Dodik