Sport 09.09.2016.

Pomoćni teren niče za 45 dana

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidat za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić, te predsjednik Fudbalskog kluba Borac Dejan Kusturić juče su ozvaničili početak gradnje pomoćnog fudbalskog terena iza sjeverne tribine Gradskog stadiona.

Pomoćni teren biće sa vještačkom travom, dimenzija 106h68 metara, i prvenstveno će služiti Fudbalskom klubu Borac. Izvođač radova je preduzeće “MG mind”, a rok za završetak prve faze radova je 45 dana.

– Ova faza obuhvata izgradnju jednog pomoćnog terena, te najnužnije građevinske i drenažne radove, kako bi se na proljeće nastavila izgradnja ostalih sadržaja. Vrijednost investicije, koja se realizuje sredstvima grada Banjaluke i FS BiH putem programa pomoći UEFA, iznosi 347.763 marke. Ukupnim projektom, u koji će biti uloženo 1.400.000 maraka, predviđena je izgradnja dva pomoćna terena, poligon za treniranje i dodatni sadržaji, koji bi zaokružili prostor u jednu cjelinu – rekao je Gavranović i dodao da je ovaj projekat privremeno rješenje, dok se ne obezbijede sredstva za izgradnju sportskog centra koji bi trebalo da bude u neposrednoj blizini ovog prostora.

Radojičić je istakao da je Fudbalski klub Borac važan za Banjaluku i da će izgradnja pomoćnog terena stvoriti bolje uslove za treniranje i formiranje timova, kao i borbu u višem rangu takmičenja.

– Ovo je samo dio niza sportskih objekata i terena u Banjaluci, od vodenog parka “Akvana”, preko Sportske dvorane “Borik”, do terena Fudbalskog kluba Borac, koji bi trebalo da u budućnosti budu obogaćeni sa još dosta dodatnih sadržaja i sačinjavaju sportski centar u užem centru grada – naglasio je Radojičić.

Mnoge generacije banjalučke djece, kao i prvotimci, čekali su ovaj trenutak, godinama su trenirali u nehumanim uslovima, pa stoga i ne čudi što su fudbaleri mlađih kategorija Borca sa osmijesima dočekali početak gradnje terena koji će im omogućiti bolje uslove za rad.

Smanjenje troškova

Predsjednik Borca Dejan Kusturić izjavio je da će izgradnjom pomoćnog terena biti stvoreni uslovi da mlade generacije fudbalera treniraju i razvijaju ovaj sport.

– Ovim sportskim terenom smanjićemo troškove za oko 50.000 maraka za održavanje treninga na drugim lokacijama, te ćemo omogućiti da se u dobrim uslovima razvijaju nove mlade sportske snage. Hvala čelnicima grada što su uvijek bili uz klub. Nadamo se da će i novo rukovodstvo nastaviti da pomaže sve klubove u Banjaluci – istakao je Kusturić.

(Glas Srpske)