Vijesti 22.10.2018.

Pomozimo maloj Sunčici da spasi vid

ČITANJE: 2 minute

Šestogodišnjoj djevojčici Sunčici Ivanković iz Banjaluke potrebno je još 3 000 KM za drugu operaciju u Centru za očnu i plastičnu hirurgiju u Ufi, u Rusiji, kako bi progledala.

Sunčica je dijete sa posebnim potrebama, ima problema sa štitnom žlijezdom i zaostaje u psihomotornom razvoju.

Njena majka Milica Ivanković kaže da Sunčica ne vidi od rođenja i da joj potrebno 20 000 KM kako bi se obavila još jedna operacija u klinici u Ufi.

Sunčica je kao novorođenče imala konvulzije koje su izazvale izliv krvi na mozak i ostavile posljedicu na vid na hipofizu i na psihomotorni razvoj. U februaru ove godine joj je urađena operacija na “Sveučilištu za očnu i plastičnu hirurgiju Ufa” u Rusiji, poslije koje se Sunčici znatno popravilo zdravstveno stanje. Najveći akcent je stavljen na vid. Sunčica je od konvulzija potpuno izgubila vid.

– Druga operacija je trebala biti ponovljena 20. septembra koju smo morali otkazati zbog nedovoljno sredstava, sljedeći termin za operaciju je 23. oktobar. Ostalo nam je malo vremena da skupimo iznos do kraja. Sunčici za lječenje fali još 3 000 KM – rekla je njena Majka Milica Ivanković.

S obzirom na to da je njena majka samohrani roditelj i nije u mogućnosti da finansira sve troškove, potrebna joj je pomoć humanih ljudi kako bi njena mala princeza progledala.

– Prva operacija je vratila djelić svjetlosti u Sunčicine oči, popravila kompletan psihomotorni razvoj i isključeni su joj pojedini lijekovi koje je pila za neurološki sistem, tako da se nadam da će joj i druga operacija pomoći – istakla je Ivankovićeva.

Svi koji mogu i žele pomoći Sunčici da ima djetinjstvo ispunjeno igrom i osmijehom novac mogu uplatiti na ime Milica Ivanković, račun u NLB banci broj: 562099-813-514-6636.

Za uplate u devizama IBAN: BA395620998144053661 na ime Milica Ivanković, Ulica Branka Popovića br. 41D, 78000 Banjaluka.

(Srpskacafe)