Vijesti 10.05.2019.

Pomozimo Sunčici iz Banjaluke da ponovo progleda

ČITANJE: 1 minuta

Sedmogodišnjoj Sunčici Ivanković potrebna je pomoć dobrih ljudi kako bi otišla na operaciju očiju u Rusiju.

Sunčica je kao novorođenče imala konvulzije koje su izazvale izliv krvi na mozak i ostavile posledicu na vid na hipofizu i psihomotorni razvoj, i ona je od konvulzija potpuno izgubila vid.

“U protekloj godini urađene su tri operacije na “Sveučilištu za očnu i plastičnu hirurgiju Ufa” u Rusiji poslije koje se Sunčici znatno popravilo zdravstveno stanje”, rekla je Milica Ivanković, majka djevojčice.

Dodala je da je sljedeća operacija trebala biti ponovljena 27. aprila ali su je morali otkazati zbog nedovoljno sredstava, a sljedeći termin za operaciju je 15. jun.

“Ostalo nam je malo vremena da skupimo iznos do kraja. Sunčici je za lječenje potrebno još 8.900 KM, a kompletna operacija i put koštaju 20.000 KM. ja sam bez stalnog zaposlenja ,dobila sam odkaz u firmi kada smo morali na prvu operaciju i nisam u mogućnosti da finansiram dalje lječenje”, rekla je Milica.

Dodala je da ona i djevojčica žive kao podstanari, a mjesečna primanja su im socijalna pomoć od 160 KM.

“Obraćala sam se svim institucijama kao i Fondu solidarnosti, gdje nisam naišla na pozitivne reakcije jer klinika na kojoj se mi liječimo ne podliježe njihovim pravilima. Stoga sam primorana da na ovaj način potražim podršku dobrih ljudi”, rekla je Milica.

Oni koji žele pomoći mogu novac mogu uplatiti na ime Milica Ivanković, račun u NLB broj 562099-813-514-6636.

Za uplate u devizama IBAN: BA395620998144053661 na ime Milica Ivanković, Ulica Branka Popovića br. 41D, 78000 Banjaluka.

(Nezavisne)