Vijesti 28.07.2021.

Ponestaje sredstava za održavanje zelenih površina u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Trenutno su sredstva za održavanje zelenih površina pri kraju, te ćemo biti primorani da kroz realokacije i rebalans budžeta obezbijedimo dovoljno novca za ovu namjenu, rekli su za “Nezavisne” u Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave.

Prema njihovim riječima, sredstva za održavanje javnih zelenih površina za 2021. godinu u odnosu na prethodnu 2020. godinu su umanjena usvajanjem budžeta u aprilu za iznos od preko 750.000 KM.

Dodali su da će iznos koji će biti izdvojen realokacijom i rebalansom zavisiti od vremenskih prilika, odnosno situacije na terenu koja će diktirati dinamiku košenja.

Što se tiče podizanja novih i popunjavanja postojećih drvoreda, sredstva koja su prethodnih godina bila na raspolaganju za sadnju umanjena su za 80.000 KM, kažu iz Odjeljenja za komunalne poslove.

“Bićemo prinuđeni da realokacijama obezbijedimo dodatna sredstva kako bismo obavili poslove jesenje sadnje stabala i popunjavanja drvoreda. Nakon podizanja novog parka u naselju Rosulje raspisana je javna nabavka za izgradnju dijela novog gradskog parka pored tržnog centra ‘Delta planet'”, pojasnili su za “Nezavisne” u ovom odjeljenju.

Iz kompanije “Tamaris”, koja se bavi održavanjem zelenih površina na području grada, kazali su da je ugovorom ostalo još sredstava za košenje u nekim naseljima, kao i košenje ambrozije.

“Takođe, ostalo je sredstava za još jedno košenje parkova. Mi još čekamo odgovor Gradske uprave da li ćemo nastaviti sa održavanjem zelenih površina ili nećemo”, naglasili su iz ove kompanije.

(N.S)