Vijesti 07.05.2021.

Poništen konkurs na koji se prijavilo 108 vaspitačica

ČITANJE: 1 minuta

Konkurs za prijem vaspitača u banjalučke vrtiće, na koji je pristigao rekordan broj prijava je poništen zbog velikog broja žalbi i utvrđenih nepravilnosti, saznaje CAPITAL.

Za 13 upražnjenih mijesta prijavilo se 108 kandidata kojima se bodovao radni staž, prosjek ocjena, nezaposlenost kao i intervju.

“Konkurs nije sproveden zakonito i u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema u radni odnos i načinu bodovanja vaspitača, stručnih saradnika, sekretara i računovođe te se isti poništava”, navodi se u Odluci Upravnog odbora.

Zamjenik predsjednika UO Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Rankica Pušić kaže za CAPITAL kako je konkurs poništen jer pravilnik nije ispoštovan u dijelu koji se odnosi na sastav komisije.

Prema njenoj ocjeni konkurs je bio nedorečen i traljavo sproveden.

“Odgovorno tvrdim da ovde nisu postojale bilo kakve političke konotacije. Procedure nisu ispoštovane, to je bila lakrdija i ja to nisam smjela dopustiti da prođe”, kazala je ona.

Podsjećamo, konkurs je raspisan u martu ove kodine kada je funkciju direktora vršila Vesna Banjac, a koju je kasnije zamjenila Jelena Kurtinović, izabrana od Skupštine grada.

(N.S)