Politika 29.06.2022.

Ponorac: Dugoročno riješiti blokade Gradskog prevoza

ČITANJE: 1 minuta

Politički obračun skupštinske većine sa gradonačelnikom Banjaluke ponovo plaćaju Banjalučani, a korištenje Gradskog prevoza u političke svrhe, samo će povećati štetu, istakao je predsjednik MZ Priječani David Ponorac.

Problem sa prevozom je trenutno politički, ali kad nije politički onda je problem cijena, kvaliteta i bezbjednosti, kaže Ponorac.

– Još kod obnavljanja ugovora sa prevoznicima, odbornici Socijalističke partije Srpske su inicirali razmatranje vraćanja prevoza pod nadležnost grada. Potom je gradonačelnik inicirao da se sagledaju i analiziraju mogućnosti i bilo bi dobro da vidimo te podatke. Bez obzira na trenutna politička iživljavanja nad Banjalučanima, problem sa prevozom je konstantan – od neklimatizovanih do “gorućih”, starih i tehnički neispravnih vozila. Jedino dugoročno rješenje je zato vraćanje prevoza pod nadležnost grada. Gradski prevoz ne postoji zbog nečijeg profita ili nečije politike, nego zbog građana, a čini se da se to zaboravilo u žaru političke borbe – poručio je Ponorac.

(N.S)

Oznake: David Ponorac, SPS