Biznis 20.05.2016.

Ponosni na banjalučki kadar proslavili 20 godina poslovanja u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Kompanija „TeleGroup“ Banjaluka u srijedu je obilježila jubilej od 20 godina poslovanja na tržištu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Proslavi jubileja prisustvovalo je preko 250 zvanica, pripadnika svih tržišnih vertikala u kojima “TeleGroup” posluje, a zaposlenima koji su u “TeleGroup”-u Banja Luka više od 10 godina tokom proslave su dodijeljene nagrade.

Osim predstavnika „TeleGroup“ Banja Luka, klijenata i partnera, proslavi su prisustvovali i predstavnici najveće kompanije „TeleGroup“ sistema – beogradske kompanije. Diana Gligorijević, regionalni direktor marketinga i prodaje izrazila je zadovoljstvo što su u prilici da sa poslovnim partnerima, klijentima i zaposlenima obilježe 20 godina uspješnog poslovanja. „Ja sam osoba koja je prva došla u Banjaluku, ovoga maja, samo 1996. godine. Danas sam ispunjena srećom i zadovoljstvom i poslovnim radostima, ali i ličnom satisfakcijom da je ovoliko poslovnih partnera večeras sa nama. 20 godina je jedan sjajan jubilej i mi smo svi u „TeleGroup“-u ponosni na sve što smo postigli, a toga nije malo. Zahvaljujući našem dolasku i otvaranju firme pomogli smo tadašnjem PTT-u, ali i u osnivanju tadašnjeg Telekoma revitalizacijom radio – relejnih sistema, te fiksne mreže i javne telefonije u Republici Srpskoj nakon ratnih dešavanja, već 1996. godine. To je bio prvi u nizu uspješnih projekata kompanije „TeleGroup“ na prostoru Republike Srpske. Projekat Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine krenuo je upravo iz Banja Luke – revitalizacija komunikacionih i sistema za prenos podataka. Od tada, već 20 godina radimo na podizanju i modernizaciji i proširenjima kapaciteta naših klijenata – kompanija i institucija na nivou cijele Bosne i Hercegovine. Još jedan od značajnih projekata je i opremanje aerodroma u Banjaluci i izgradnja komunikacionog sistema za Agenciju za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA), koja uskoro treba da preuzme kompletni nadzor nad nebom Bosne i Hercegovine. To su samo neki od nama najdražih projekata u BiH.”

Screen Shot 2016-05-20 at 17.10.08
“TeleGroup” je prije mjesec dana registrovao i firmu u Njemačkoj, gdje su partner njemačkom Siemensu koji outsource-uje IT kapacitete i resurse upravo od “TeleGroupa”-a.

„U toku prošle godine smo otvorili i kancelariju u Sarajevu, jer želimo pokazati da smo posvećeni cjelokupnoj teritoriji i modernizaciji ne samo Republike Srpske, nego i cijele Bosne i Hercegovine, što nam je na nekin način bila i obaveza budući da smo prije dvije godine dobili nagradu kao preduzeće sa najvećim prometom u kategoriji malih preduzeća, što je bio signal da trebamo biti prisutni na teritoriji cijele BiH i još više i predanije raditi. Nagrade, priznanja i zadovoljstvo klijenata su motiv da naša kompanija nastavi sa uspješnim poslovnim rezultatima.“

Grupacija „TeleGroup“ sa ukupno osam kompanija, na godišnjem nivou ostvaruje prihod od 35 miliona evra sa stabilnim konstantnim rastom, a za naredni period u planu imaju širenje na nova tržišta, ali i proširenje palate usluga koje nude.