Vijesti 11.11.2015.

Ponovo pokrenuta stranica sa polugolim sarajevskim školarkama!

ČITANJE: 1 minuta
sarajevo
Iz dana u dan u Bosni i Hercegovini sve je izraženija zloupotreba društvenih mreža za vulgarnu prozivku, naročito djevojaka. Najnoviji primjer takvog slučaja zgrozio je Sarajlije, nakon što se ispostavilo da je neko na Fejsbuku otvorio stranicu “Sarajevo Glamour” na kojima objavljuje fotografije, ali i imena djevojaka, većinom srednjoškolki iz glavnog grada BiH.

Stranica je kreirana prije dva dana i do sada je prikupila više od 320 lajkova i brojnih komentara, među kojima su i oni pogrdni, s tim da ima i onih koji osuđuju ovu zloupotrebu.

Podsjetimo, i prije su pripadnici Odjeljenja za cyber kriminal Federalne uprave policije primali dojave o postojanju stranice “Sarajevski Glamour”, gdje su postavljane fotografije djevojčica, učenica bh. srednjih škola, u eksplicitnim pozama, često samo u donjem rublju i intimnim kontaktima s djevojčicama ili dječacima uz brojne neadekvatne komentare za njihov uzrast.

Međutim, nakon što je jedan od građana Sarajeva proslijedio policiji internet-adresu sporne stranice ona je ubrzo nakon prijave ugašena, piše Dnevni avaz na svom portalu.