Vijesti 06.03.2021.

PONOVO REORGANIZACIJA RADA NA UKC RS: Povećan broj zaraženih, kapaciteti skoro popunjeni

ČITANJE: 1 minuta

Zbog sve većeg broja zaraženih virusom korona, na Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjaluci ponovo će doći do reorganizacije rada, potvrdio je to za Srpskainfo generalni direktor UKC RS Vlado Đajić.

“Nažalost, i nakon godinu dana teške pandemije i premora radnika došli smo u situaciju da su nam kapaciteti skoro popunjeni. Oslobodili smo dodatnih 100 kreveta za zaražene pacijente u narednih par dana koji nam predstoje. Istovremeno smo na sjednici Kriznog štaba dogovorili plan liječenja nekovid pacijenata. Sigurno je da dolazi do reorganizacije, ali nijedan pacijent neće ostati bez najbolje zadravstvene zaštite”, rekao je Đajić.

On je naglasio da je protekla godina borbe s virusom korona u ovoj zdravstvenoj ustanovi bila teška, pregledano je oko 20.000 pacijenata, oko 5.000 ih je hospitalizovano. Najmlađi pacijent bila je beba od godinu dana, dok je najstariji imao 95 godina.

Juče je u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе bilo hospitalizovano 246 zaraženih.

“Da sada primamo građane sa simptomima kao što smo to na početku radili sigurno bismo imali 500 pacijenata na ležanju. Dosta ih se javlja zbog komplikacija nakon kovid infekcije “, dodao je on.

Đajić je apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, nošenja maske i fizičke distance.

(N.S)