Sport 06.04.2021.

PONOVO ŠAMPIONI: Karatisti Sinđelića dominantni na seniorskom prvenstvu Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Karate klub Sinđelić iz Banjaluke produžio je dominaciju na seniorskim prvenstvima Republike Srpske u borbama i katama pojedinačno i ekipno, a u Bijeljini se okitio novim naslovom šampiona.

Karatisti ovog kluba osvojili su ukupno 29 bodova, Niten iz Gradiške je skupio 23, Energija je zauzela treće mjesto sa 23 boda, a na četvrto se plasirao još jedan banjalučki klub, Kastra.

– Još jednom smo dokazali da radimo najbolji posao sa seniorima, koji je najteži, najmjerodavniji i na kraju krajeva najpriznatiji. Nastupili smo sa 23 takmičara, što je naše veliko bogatstvo i zaštitni znak već godinama. Prikazane su vrhunske borbe i kate, a naši takmičari potvrdili da su bez premca, kao uostalom i prethodne dvije decenije – rekao je trener i prvi čovjek Sinđelića Miroljub Kremenović, prenosi Glas Srpske.

Odličan domaćin turnira bio je Karate klub Unsu, koji je zaslužio najviše ocjene za organizaciju u komplikovano vrijeme za sportiste i sport. Nastupilo je 89 takmičara iz 17 klubova, a najbolji su izborili nastup na prvenstvu BiH koje će predstojećeg vikenda biti održano u Gradačcu.

(SB)