Biznis 27.11.2018.

PONUDA BLIZU ŠEST MILIONA KM Sproveden postupak prodaje hotela Bistrica na Jahorini

ČITANJE: 1 minuta

Postupak prodaje hotela Bistrica održan je u ponedjeljak, kako je i bilo utvrđeno Oglasom o javnoj prodaji nepokretnosti objavljenom 9. novembra 2018 godine.

Dostavljene su dvije ponude od kojih je samo jedna ponuda ispunjavala uslove utvrđene predmetnim postupkom prodaje.

Ponuđač Batagon International AG Kolinplatz je ispunio sve uslove utvrđene Odlukom o načinu i uslovima javne nabavke prodaje nepokretnosti u svojini A.D. i ponudio cijenu od 5.985.900,00 KM, saopšteno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Direktor Olimpijskog centra, Dejan Ljevnaić je istakao da ova investicija predstavlja veliku šansu za Jahorinu i Republiku Srpsku.

-Hotel Bistrica je prije godinu dana, kada smo preuzeli upravljanje OC Jahorina, bio u nezavidnoj poziciji sa veoma lošom perspektivom. Infrastrukturni radovi na planini i skijalištu doveli su do velikog interesovanja investitora za ulaganje na Jahorini i u hotel Bistrica u ovom slučaju, konkretno. Sada je došao novi investitor koji u planu ima ulaganje i čiji će dolazak rezultirati interesovanjem i privlačenjem novih posjetilaca i novih investitora, ali ono što je još važnije uposliće nove zaposlene i lokalna preduzeća, što predstavlja veliku šansu za Jahorinu i Republiku Srpsku uopšte – rekao je Ljevnaić.

(Srpskainfo)