Vijesti 26.07.2016.

Poplavljena boračka zgrada u naselju Ada

ČITANJE: 2 minute

Tek što su prije dva mjeseca uselili u novoizgrađenu boračku zgradu u banjalučkom naselju Ada, već prva kiša stanarima je donijela nevolje. Podrumi su im preplavljeni fekalijama. Nakon što su zaprijetili tužbama, izvođač radova obećao je da će problem otkloniti u naredna tri dana.

Dalibor Ševa među prvima je uselio u novu zgradu. Prije nego što je potpuno preselio, dio namještaja smjestio je u podrum. Sada će sve to morati da baci.

“Prva kiša kada je pala mi smo četiri dana ribali i to riješili, ali ova sada, zadnja, kada je pala, ona nas je dotukla skroz. Јa sam prebacio stvari kod komšija, međutim, i njih je poplavilo. Meni je došlo da plačem” kaže Dalibor Ševa.

082895

Stanari tvrde da su se više puta obraćali i ministarstvu i izvođaču radova – preduzeđu “Graditelj” iz Teslića. Obećano im je da će problem riješiti. Pitaju: kada, jer im i najmanja kiša pravi problem.

Aleksandar Kecman, predsjednik Zajednice etažnih vlasnika, kaže da su im rekli da da je kolektor mali i da se, kada se napuni, u podrume vraća fekalna kanalizacija.

U resornom ministarstvu kažu da je zgrada još pod garancijom i da je izvođač radova dužan da hitno otkloni problem. Zadužili su Republičku upravu za obnovu i izgradnju, kao nadzorno tijelo, da pomogne stanarima.

082893

“Oni su sazvali sastanak sa predstavnicima grada, vodovoda i kanalizacija i izvođačem radova i povratna informacija koju imamo je da će taj problem da bude riješen za tri dana”, rekla je Branka Šljivar, šef Odsjeka za informisanje i opšte poslove Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Milorad Vuković, direktor teslićkog preduzeća “Graditelj”, rekao je da je dogovoreno da projektant sa investitorom da rješenje problema i da smatra da, kada ga dobiju, mogu da problem riješe u roku od dva dana.

Stanari se nadaju da će tako i biti. Ni vremenske prilike im ne idu naruku, jer meteorolozi do četvrtka najavljuju moguće padavine, pa bi stanari ovaj prizor mogli da gledaju i narednih dana.

(RTRS)