Politika 05.10.2015.

Popović: Mogu se očekivati još veće prevare SDS-a, PDP-a i NDP-a

ČITANJE: 1 minuta
popovic gostimir
Politički analitičar Gostimir Popović smatra da građani Republike Srpske mogu očekivati još veće prevare Saveza za promjene (SDS, PDP, NDP) u zajedničkim institucijama BiH u Sarajevu.

– Posljednja aktivnost ovog Saveza, koja se odnosi na zahtjev institucija Republike Srpske da u Narodnoj skupštini budu razmotrena 24 pitanja koja su štetna po interese Srpske, u maniru je njihovih mentora, odnosno ambasada u Sarajevu i nevladinih organizacija- rekao je Popović.

On tvrdi da Savez za promjene na konkretna 24 problema odgovara sa 124 pitanja koja nemaju veze ni sa čim.

– Savez za promjene ne želi da razgovara o problemima prouzrokovanim u institucijama BiH, nego otvaraju imaginarna pitanja. Vidljivo je da su oni veoma dobri đaci loših učitelja- dodao je Popović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da predstavnici Saveza za promjene na nivou BiH ne rade u interesu Srpske, te da će se o tome raspravljati na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je juče u Banjaluci da ova partija priprema prva 124 pitanja o “mini aferama” na koje će SNSD morati dati odgovore.

(Agencije)