Politika 23.03.2016.

Popović: NATO se sveti Srbima presudom Karadžiću na dan bombardovanja

ČITANJE: 2 minute
nenad popovic
Predsjednik Srpske narodne partije /SNP/ Nenad Popović ocijenio je da izricanje presude bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću na dan početka NATO bombardovanja Srbije predstavlja surovu osvetu Alijanse, zbog herojskog otpora Srba NATO agresiji na Republiku Srpsku 1994. i 1995. godine.

-Namernim poigravanjem datumima ‘nevidljivi’ magovi bjelosvjetske propagande uredili su da se, baš tog dana, na jedan od najtužnijih dana u srpskoj istoriji, izriče presuda prvom predsjedniku Republike Srpske s ciljem da se poništi i sam entitet Srpska- istakao je Popović.

On u saoštenju ocjenjuje da je Republika Srpska “jedina tekovina oslobodilačke borbe nedoklanog srpskog naroda zapadno od Drine tokom devedesetih godina 20. vijeka, onog dijela srpskog naroda koji je preostao nakon ustaškog genocida Nezavisne Države Hrvatske od 1941. do 1945. godine”.

Pošto se ovo događa samo dva dana nakon brutalnog terorističkog akta u Briselu, SNP postavlja pitanje “da li je NATO, kao ključni inspirator rušenja mira u arapskom svijetu, i indirektni saučesnik ove najveće svjetske pošasti modernog doba”.

Popović ističe da uoči dana kada se cijeli srpski narod sjeća početka brutalne NATO agresije tokom koje su srpskim nebom puna tri i po mjeseca, sijući bombe smrti, “špartali” avioni 19, uglavnom, zapadnih država, SNP još jednom upozorava da Srbija nikada i ni pod kojim uslovima, zarad sopstvene budućnosti, ne smije da napusti svoju politiku vojne neutralnosti.

-Ne smije to da učini zbog sjećanja na malu Milicu Rakić, na Sanju iz Varvarina, na nedužne radnike RTS-a, zbog sećanja na stotine onih čije fotografije danas stoje na srpskom ‘zidu plača’ ispred Narodne skupštine, zbog pijeteta prema hiljadama onih koji su pali kao žrtve monstruoznog plana stvaranja jedine NATO države na svijetu, na teritoriji svetog srpskog Kosova i Metohije- navodi Popović.

(ATV)