Politika 18.01.2021.

Popović odgovorio Stanivukoviću: Sukob interesa utvrđuje Republička komisija, a ne gradonačelnik

ČITANJE: 2 minute

Sukob interesa utvrđuje Republička komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, a ne gradonačelnik niti direktor “Vodovoda”, poručio je direktor ovog preduzeća Zoran Popović nakon što je gradonačelnik Draško Stanivuković na društvenim mrežama objavio da očekuje njegovu ostavku.

U obrazloženju gradonačelnikove objave stoji da se Popović nalazi u sukobu interesa jer je istovremeno i direktor ovog komunalnog preduzeća i odbornik u Skupštini grada.

“Vjerovao sam da ćemo prije vašeg javnog obraćanja imati priliku da razgovaramo o rezultatima poslovanja Vodovoda za period, od kada sam ja na mjestu direkotra ovog preduzeća i vremenu koje je pred nama, jer sam izabran konkursom na mandatni period od četiri godine, do februara 2022.godine. Svako ko se bira na mandatni period mora biti svjestan da jednog dana odlazi sa određene pozicije, ali da bi to trebalo biti rezultat rada i u okvirima procedura, kako to zakon nalaže. Taj zakon smo dužni poštovati i ja kao direktor Vodovoda i vi kao gradonačelnik”, poručio je Popović.

Naglasio je da Vodovod spada u red najuspješnijih preduzeća, kako u Banjaluci, tako i na nivou Republike Srpske i BiH.

“S pravom možemo reći da smo mi regionalni vodovod koji snabdijeva vodom za piće opštine Čelinac, Laktaše, dio Kneževa I Mrkonjić grad, te dio Ribnika a uskoro i dijelove opštine Prijedor. Uspješno gazdujemo sa skoro 2.000 kilometara vodovodne mreže  i jedini smo vodovod u regionu koji gazduje skoro svim seoskim vodovodima na području grada. U uslovima pandemije, kada je veliki broj privrednih subjekata bio zatvoren i nije koristio naše uluge, i pored pada prihoda uspjeli smo pozitivno poslovati sa dobiti od 200.000 KM, što je vidljivo u izvještaju koji ste tražili i dobili”, pojasnio je Popović.

(N.S)