Vijesti 31.12.2018.

POPOVIĆ: Sinoćnji događaji nisu dobri ni za narod, ni za ugostitelje

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Sekcije ugostitelja pri Zanatsko-preduzetničkoj komori područja Banjaluka Željko Popović rekao je da sinoćnji događaji u Banjaluci nisu dobri ni za narod, ni za ugostitelje.

Popović je rekao da takvi događaji utiču na promet koji ugostitelji bilježe tokom praznika, kada bi broj turista trebalo da bude povećan.

On je dodao da će posljedice tih nemilih događaja najviše osjetiti oni koji imaju hotele i hostele zbog otkazivanja rezervacija i proslave Nove godine.

Grupa “Pravda za Davida” sinoć je, nakon održanog skupa, nasilno prekinula koncert Harisa Džinovića.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode više lica zbog počinjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je povodom događaja u Banjaluci da su članovi grupe “Pravda za Davida” onemogućili novogodišnji koncert Harisa Džinovića zbog čega su danas otkazani dječija Nova godina i ostali koncerti, jer Grad ne želi da ijedno dijete, građanin ili turista potencijalno budu ugroženi.

(Srna)