Vijesti 04.02.2016.

Popravka saobraćajnica i sanacija klizišta: Previše rupa, premalo para!

ČITANJE: 2 minute
rupe-na-putevima
U 2016. godini, za održavanje, izgradnju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica biće izdvojeno 1.300.000 maraka, a najveći dio tog iznosa biće potrošen na sanaciju udarnih rupa, izradu novih slojeva asfalta na kraćim dionicama i krpljenje pukotina!

Kako kažu i u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, planirana sredstva za redovno održavanje saobraćajnica su određena na osnovu dosadašnjih iskustava, ali i postojećeg stanja.

Postojeće stanje kada su u pitanju saobraćajnice je takvo da na području grada pojedine saobraćajnice predstavljaju opasnost i za vozače i za građane, upravo zbog dotrajalosti, udarnih rupa i loše nivelisanih šahtova, a ništa bolje nije ni stanje raspoloživih sredstava u budžetu, pa se i ove godine, kao i prethodnih, može očekivati “krpljenje zakrpa”.

Tako će u 2016. godini novi asfalt biti postavljen u dijelovima Bulevara Živojina Mišića, ulicama Srpskih ustanika, Vojislava Đede Kecmanovića, Milana Radmana, Radoja Domanovića, Pave Radana, Miloša Matića, Krajiškoj, Vida Simurdžića i drugim, a ovo će koštati oko 600.000 maraka.

U isto vrijeme, za sanaciju klizišta na području grada programom zajedničke komunalne potrošnje planiran je iznos od 400.000 maraka, a za sanaciju klizišta u Nevesinjskoj ulici na Krčmaricama biće potrebno 200.000 maraka.

– U okviru investicionog održavanja, vršićemo sanaciju klizišta na lokalnim putevima Bočac – Agino Selo – Krmine – Tisovac, Goleši – Dedića Lokva – Kola, Bronzani Majdan – Mijatovići – lokalna crkva – Gornja Piskavica, Pandže – Grujići – Pratnjice – Nišići, Regode-Stojičići, Jelićka crkva, klizište oko izvora rijeke Krupe i druga – kažu u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Ukupan iznos za potrebe zajedničke komunalne potrošnje u 2016. godini je 15,9 miliona maraka. Ukupan budžet za 2016. godinu iznosi 120,3 miliona maraka.

(Press)