PORAZ U TUZLI: Nakon tri godine u Premijer ligi BiH, Krupa se vraća u Prvu ligu RS

Krupa se pobjedom u Tuzli nad Slobodom 2:1 oprostila od elite! Nakon tri godine ekipa se vraća u Prvu ligu Republike Srpske, a potpredsjednik kluba Dragomir Ilić preuzima najveći dio krivice na sebe.

Nakon dvije sjajne sezone, Krupa je u ovoj previše lutala sa trenerima, igračkim kadrom i na kraju je ispala u niži rang. Ilić je direktno istakao da će se o svemu razgovarati nakon završetka sezone.

– Ne bježim od odgovornosti. Dosta se loših stvari poklopilo tokom sezone, bilo je povreda, lutanja oko tima, međutim jasno je da sam umnogome doprinio tome jer sam „aminovao“ pojedine odluke. Nismo nadomjestili prodaju naših najboljih igrača. Bilo je grešaka u selekciji, iskreno posljednja prava pojačanja smo doveli u septembru 2017. godine. Kad se pogleda da smo posljednji trijumf na gostovanjima do meča u Tuzli imali protiv Borca onda su mnoge stvari jasnije. Odigraćemo do kraja šampionata pošteno, a zatim ćemo napraviti određene rezove. Razmišljamo o brojnim opcijama i vidjećemo šta ćemo odlučiti na kraju – istakao je Ilić.

Iz Krupe ističu da je bilo brojnih nepravdi.

– Nerealno je da se gradi 15 terena sa vještačkom travom i da ga mi kao premijerligaš nismo dobili, a onda smo izgubili licencu jer nam je potrebna zamjena podloge. Nismo imali pravu podršku, a ima tu još dosta stvari o kojima bih mogao da govorim, ali sada je to prošlost – dodao je Ilić.

Treneru Slobodanu Starčeviću ugovor ističe na kraju sezone, a jasno je da će se klub zahvaliti na saradnji brojnim igračima.

Promjena pravila

U Fudbalskom savezu BiH sve do finiša sezone se nisu znala pravila po kojima će se gledati plasman na kraju. Naime, doskora su pojedini čelnici tvrdili da se na kraju gleda gol-razlika, da bi Krupu u subotu obavijestili da se kad dva kluba imaju identičan skor gleda međusobni duel. Prema novom sistemu takmičenja igraju se tri utakmice tako da i tu nije jasno definisano na koji način se sve računa.

(Srpskainfo)

(FOTO) Maturanti Tehničke škole se oprostili od đačkih klupa

Od školovanja i školskih dana opraštaju se učenici banjalučke Tehničke škole, koji su se večeras okupili u hotelu “Bosna”, gdje će proslaviti kraj jedne i pocetak novih životnih stranica. Maturanti su složni u tome, da će iz školskih klupa ponijeti mnogo uspomena i anegdota i da je srednja škola jedno prelijepo iskustvo, gdje su mnogo

SMRT 12 BANJALUČKIH BEBA Mitrović: Smišljen zločin svjetske birokratije

Smrt 12 banjalučkih beba, koje su stradale 1992. godine zbog nedostatka kiseonika, smišljen je zločin svjetske birokratije koja im nije dozvolila lijek, kaže predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović. – Kao da je uzet snajper i gađana sigurna meta. Ujedinjene nacije su zabranom letova iznad BiH praktično učestvovale

Nasip u Česmi padavine dočekao oštećen, mještani gube strpljenje

Na samo 200 metara, betonski nasip u banjalučkom naselju Česma urušen je na čak dva mjesta. Da je ova zaštita popustila pred Vrbanjom prošle sedmice pod vodom bi se našlo oko 150 kuća. Stanovnici ovog naselja uporno upozoravaju da nasip, koji bi trebalo da ih zaštiti, nikada nije kvalitetno urađen i da povremene sanacije tu

TEGELTIJA: Bezočna je laž da sam uhvaćen u bilo kakvoj korupciji

Nakon teksta na portalu Žurnal info da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija trgovao krivičnim istragama, on je danas demantovao ovu informaciju. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti. Povodom danas objavljenog teksta u online magazinu Žurnal info autora Avde Avdića, radi istinitog informiranja javnosti ističem sljedeće: Potpuna je neistina i zlonamjerna i bezočna laž da sam uhvaćen