Vijesti 14.01.2021.

Porodicama u Kostajnici i Kozarskoj Dubici uručena pomoć anonimnog donatora

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je u Kostajnici i Kozarskoj Dubici uručio pomoć za pet porodica, u ukupnom iznosu od 2.500 KM.

Arlov je u Kostajnici uručio pomoć Petru Abdulaju u iznosu od 600 KM.

“Ova sredstva je obezbijedio naš anonimni donator koji više godina pomaže srpski narod na Kosovu i Metohiji, a pomogao je i ljude postradale u zemljotresu u Glini, na Baniji”, rekao je Arlov.

On je naveo da je pomoć uručena prema preporuci dubičke i kostajničke parohije.

“Ujedno smo iskoristili priliku da posjetimo opštinu Kostajnica i da, u ime Odbora, uručimo zahvalnicu Srednjoškolskom centru u Kostajnici i knjigu `Humano srce Srpske` jer je ova škola učestvovala u našoj humanitarnoj akciji izgradnje Dnevnog centra `Podrži me – 9. januar` u Kosovskoj Mitrovici za 158 djece sa poteškoćama u razvoju”, rekao je Arlov.

Arlov je istakao da humanost i muka spajaju srpski narod ma gdje da živi.

“Naš anonimni donator svake godine za petoro djece na Kosovu i Metohiji izdvaja svojih 6.000 evra, izdvojio je 2.000 evra za djecu na Baniji, posebno u Majskim Poljanama. Moram da kažem i da je 2019. izdvojio 208.000 KM svojih sredstava za 104 djece, odnosno treće i četvrto dijete koje je rođeno u Zvorničko-tuzlanskoj eparhiji”, naveo je Arlov.

Petar Abdulaj, koji je prije pet godina u požaru ostao bez kuće i porodice i koji boluje od Kronove bolesti i dijabetesa, istakao je da mu ova pomoć znači mnogo i zahvalio anonimnom donatoru.

Direktor Srednjoškolskog centra Kostajnica Jelena Jaćimović Janjetović zahvalila je za uručenu zahvalnicu i knjigu.

“Ova knjiga će nas u našoj školskoj biblioteci podsjećati na posjetu Arlova i njegov izraz zahvalnosti nama i našim učenicima zato što smo učestvovali u humanitarnoj akciji”, rekla je Jaćimovićeva.

(Srna)