Magazin 29.09.2018.

“PORODIČNA OLIMPIJADA” Zanimljivo takmičenje za roditelje i djecu ovog vikenda

ČITANJE: 2 minute

Na sportskim terenima osnovnih škola “Ivo Andrić” i “Georgi Stojkov Rakovski” 29. i 30. septembra održaće se prva “Porodična olimpijada”.

Roditelji ostavite svakodnevne životne brige kod kuće i jedan cijeli dan posvetite druženju sa svojom djecom, poručuju organizatori ove zanimljive manifestacije.

Banjalučke porodice takmičiće se u nekoliko disciplina, za predškolsku djecu i njihove roditelje pripremljene su zabavne igre: štafeta, skakalica, trka sa vijačama i orijentacijom, školica za porodicu, dok će se osnovci zajedno sa roditeljima nadmetati u fudbalu, košarci, odbojci, šahu i stonom tenisu.

Kao i na pravim takmičenjima, najbolji učesnici će dobiti medalje.

Namjera ovakvog vikend druženja jeste njegovanje porodičnih vrednosti, ali i promocija sporta i zdravog života.

Iz  udruženja “Kultart” koje je organizator manifestacije podsjećaju da je porodica danas u ovakvom društvu, načinu života, rada i preživljavanja napadnuta sa svih strana.

– Zbog velike ekonomske krize, nezaposlenosti, malih plata veliki broj mladih se ne odlučuje na brakove i stvaranje potomstva a i oni koji imaju svoju djecu zbog brojnih obaveza, koje imaju radi obezbjeđivanja egzistencije porodici, sve manje imaju vremena za svoju djecu. Djeca su sve više i više prepuštena sebi i ulici jer i škole imaju svoje probleme, počev od malih plata prosvjetnih radnika do preopširnih i zastarjelih programa – naglašava Slobodan Stošić iz ovog udruženja.

Dodaje da “Porodičnom olimpijadom” zato nastoje približiti članove porodice, “natjerati” ih da se druže zajedno, da obnove pokidane veze, da se takmiče zajedno, raduju, tuguju zajedno, jačaju timski, porodični duh i da se druže sa drugim familijama.

Zainteresovani se mogu registrovati na dan takmičenja, ali i putem mejla: [email protected]

U udruženju se nadaju da će se ovaj projekat iz Banjaluke ubuduće preseliti i u druge gradove.

(Srpskainfo)