Vijesti 30.03.2016.

Porodične tragedije koje su šokirale BiH: Ubistvo Mirjane Majkić u Gradišci još jedno u nizu

ČITANJE: 5 minuta
gradiska ubistvo
Aleksandar Majkić iz Gradiške (39) zadavio je juče rukama svoju suprugu Mirjanu (40) u njihovom stanu u Vidovdanskoj ulici u ovom gradu pred očima njihovog četvorogodišnjeg sina.

Ubistvo se desilo u četiri časa ujutro, a kako saznajemo, Mirjana je napadnuta u bračnom krevetu dok je spavala, tako da nije imala puno šanse da preživi.

Ipak uspjela je da se probudi, ali ne i spasi. Izvor blizak istrazi ispričao nam je da su u momentu borbe oboje spali sa kreveta, što je probudilo dječaka koji je takođe spavao u sobi, koji je molio oca da mu ne ubije majku.

“Nije imala šanse. On je težak oko 130 kilograma, a ona samo oko 50”, ispričao nam je izvor.

Sumnja se da je Majkić nakon što je udavio suprugu dva sata bio pored njenog tijela kako bi se uvjerio da je umrla, nakon čega je uzeo dijete i odnio ga Mirjaninim roditeljima koji su živjeli sprat niže, a zatim se uputio u policijsku stanicu, gdje se predao.

Motiv

Zasad se motiv ovog surovog zločina samo nagađa, ali s obzirom na ono što smo za nekoliko sati u Gradišci saznali, problemi ovog bračnog para trajali su godinama.

Šokirani prijatelji i komšije koji su dobro poznavali ovaj bračni par kažu da je kao i u svakom braku bilo problema, ali da se nešto ovakvo ni u snu ne bi dalo naslutiti.

Jedan od komšija, koji nas je zamolio da mu ne navodimo ime, ispričao nam je da je Aleksandar, koji je inače zaposlen u “Elektrodistribuciji”, volio alkohol i kocku, te da je imao psihičke probleme.

“Prije nekoliko mjeseci se povrijedio na poslu i noga mu je bila u gipsu. Saznao je da je imao tromb na nozi pa je od straha da bi se mogao aktivirati psihički obolio, a kako sam čuo, posjećivao je i psihijatra i bio pod terapijom”, ispričao nam je komšija.

Sa druge strane, za Mirjanu smo čuli samo riječi hvale. Devet godina je radila u parfimeriji “Didaco” koja je tek nekoliko stotina metara udaljena od njenog stana, gdje smo njene radne koleginice zatekli skamenjene i u suzama, koje nisu željele da razgovaraju s novinarom “Nezavisnih”.

Problemi od početka

Ipak, kako smo saznali, problemi ovog bračnog para krenuli su još prije pet godina kada je Mirjana ostala u drugom stanju, a razne scene pravio joj je i na poslu.

“Kada je rekla da je trudna, tvrdio je da dijete nije njegovo. Ona se odlučila da uz podršku roditelja rodi i sama odgaja dijete. On se kasnije predomislio i išao joj na posao da je moli da mu se vrati pa su se pomirili. Život su počeli kod njenih roditelja, gdje je jednom prilikom pretukao svoga punca. Tada su se preselili na sprat iznad njih”, ispričala nam je jedna njena prijateljica koja takođe nije željela da joj navodimo ime jer se boji da će nasilnik kad-tad izaći iz zatvora i krenuti da se sveti.

Iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci juče su saopštili da je uviđaj izvršen te da su sa lica mjesta izuzeti tragovi koji će ići na vještačenje kao i da je naložena obdukcija tijela ubijene.

Porodične tragedije koje su šokirale BiH

Izgorjeli u vozilu

Saša Torbica (41) je 19. marta u prijedorskom naselju Donji Garevci ubio svoju suprugu Daliborku (33), a zatim zapalio vozilo u kojem su se nalazili, te pucnjem presudio i sebi. Prethodno je Daliborka pokrenula brakorazvodnu parnicu, te se sa troje djece preselila kod roditelja.

Upucao suprugu pa se objesio

Ratko Kerović (73) iz Pirkovaca, kod Lopara, usmrtio je krajem prošle godine suprugu Milenu (69) sa više hitaca iz pištolja, a zatim se objesio u dvorištu iza kuće. Tijelo ubijene Milene pronađeno je u kući, a Ratko je bio obješen o drvenu gredu.

Tijelo bacio u septičku jamu

Nikodin Dedić (57) iz banjalučkog naselja Bukvalek zadavio je krajem avgusta prošle godine svoju suprugu Slavicu Škorić (55), ostavio je u septičkoj jami, a zatim otišao na obalu Vrbasa i izvršio samoubistvo bacivši se u rijeku.

Presudio kćerki i sebi

Goran Mišanović (29) iz Modriče ubio je iz vatrenog oružja svoju trogodišnju kćerku, nakon čega je izvršio samoubistvo, a svemu je, kako se spekuliše, prethodio bračni brodolom njega i njegove supruge. Tijela su pronađena 23. avgusta prošle godine u naselju Modriča dva.

Izmasakrirao majku

Anđu Đerić (68) iz Nevesinja nožem je u julu prošle godine izmasakrirao sin Siniša (38). Ona je imala više od 30 ubodnih i reznih rana po licu i vratu, a sin ju je, kako je tada objavljeno, zaklao dok je, najvjerovatnije, bio potpuno nervno rastrojen.

Ubistvo službenim pištoljem

Haris Tabaković (44), inspektor Federalne uprave policije iz Sarajeva, ubio je hicima iz službenog pištolja u sarajevskoj opštini Novi grad Firzetu Bodven-Halkić (49), s kojom je bio u vezi. Ubistvo se dogodilo u aprilu prošle godine.

 Grad zavijen u crno

Ubistvo Mirjane Majkić nije jedina tragedija koja je potresla Gradišku. Tokom rekreacije u sportsko-rekreativnom centru “Balon” u naselju Senjak preminuo je dvadesetosmogodišnji Aleksandar Vuković, koji je bio zaposlen u Parking službi u Gradišci. Kako su ispričali očevici, mladić je igrao fudbal i usred igre se srušio i pao. Prema nalazima, izdalo ga je srce.

 

(Nezavisne novine)