Vijesti 05.01.2019.

Portal Dnevno.ba: Davora Dragičevića strane tajne službe prebacile u jednu zemlju regiona

ČITANJE: 2 minute

Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, objavio je portal Dnevno.ba, pozivajući se na saznanja iz obavještajnih krugova.

– Davor Dragičević je po nalogu Kormakove u noći između 30. i 31. decembra od strane stranih tajnih službi, koji su te noć boravili u Banjaluci, hitno iz tog grada prebačen u Sarajevo, odakle je dalje, po nalogu američkog ambasadora, prebačen u jednu zemlju regiona – naveo je ovaj portal.

Prema saznanjima ovog medija, u Banjaluci je 30. decembra, u noći održavanja protesta, usljed kojih su izbili nemiri boravilo nekoliko stranih zapadnih obavještajnih službi, koji su trebalo da pruže logističku i svaku drugu podršku članovima grupe “Pravda za Davida” u zauzimanju i nasilnom svrgavanju najviših predstavnika vlasti u Republici Srpskoj.

– Upravo je plan prebacivanja Dragičevića u jednu zemlju regiona (poznatu portalu) i bio to da za njegov misteriozni nestanak, optuži aktuelna vlast u Srpskoj i forsira u medijima teza da je `vlast u Srpskoj ubila Davora Dragičevića`, s ciljem dalje kompromitacije i diskreditacije Republike Srpske i njenih institucija, a što je ovakav plan postojao još u avgustu – navodi “Dnevno.ba”.

Portal podsjeća da se prije šest mjeseci u Ambasadi SAD u Sarajevu, Kormakova sastala sa Davorom Dragičevićem, ističući da se ne zna o čemu su razgovarali, ali da je evidentno da su nakon tog susreta protesti u Banjaluci bili sve učestaliji, a institucije Srpske (MUP) na udaru svjetskih medija, bez ijednoga dokaza, okrivljene za smrt Davida Dragičevića.

Portal ističe i da je veoma indikativno i to da u Sarajevu već tri godine Muriz Memić vodi pravnu bitku i traži pravdu za ubijenog sina, a da ga Kormakova, uprkos nekoliko dopisa koje joj je slao, nikada nije pozvala, niti se o tome ikada oglasila.

– Vlasti u Srpskoj više su puta saopštile da je cilj protesta urušavanje institucija Srpske, ovoga puta, mora se priznati, od samoga početka bile u pravu – zaključuje portal “Dnevno.ba”.

(Srpskainfo)