PORUKA CRNATKU Odbornici SNSD-a i DEMOS-a u banjalučkoj skupštini sa “NATO-šljemovima”

Odbornici SNSD-a na današnju sjedinicu Skupštine grada došli su sa vojnim šljemovima, na kojim je bila nalijepljena izjava poslanika PDP-a i ministra spoljnih poslova Igora Crnatka o tome da BiH treba slijediti primjer Crne Gore i ući u NATO savez.

Kako je rečeno uoči današnje sjednice, oni su se odlučili na ovaj potez, revoltirani Crnatkovom izjavom sa međunarodnog foruma u Podgorici na kojem se Crnadak, prema tvrdnjama tamošnjih medija, založio za ulazak BiH u NATO.

Odbornik DEMOS-a Boran Bosančić danas je na sjednicu banjalučkog parlamenta takođe došao sa šljemom na kome je zalijepljena fotografija ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka, sa natpisom da on zagovara put u NATO.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak je kazao da mu je performans odbornika DEMOS-a i vladajuće koalicije u Skupštini Banjaluke popravio raspoloženje jer ga je nasmijao.

Ministar inostranih poslova BiH, koji se trenutno nalazi u Vašingtonu na sastanku Koalicije u borbi protiv ISIS-a, rekao je da su mu slike popravile raspoloženje u 4 ujutro jer nije mogao spavati zbog vremenske razlike.

– Dugo se nisam tako slatko nasmijao u tako sitan sat. Baš izgleda inteligentno i pametno pod ovim šljemom, ali nije lako biti ni Šešelj, ni Draško – poručio je Crnadak.

(ATV, Srpskainfo)

Radojičić sa ruskim ambasadorom

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, čestitao je danas 22. april, Dana grada Banje Luke, uz želju da naš grad dodatno proširi saradnju sa lokalnim zajednicama u Rusiji.

PODJELA POZICIJA U RS: DEMOS najbolje prošao

Prema predloženom Sporazumu o zajedničkom djelovanju stranaka vladajuće koalicije u RS do 2022. godine, SNSD bi trebalo da ima 47 rukovodećih pozicija u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, DNS i Socijalistička partija po devet, DEMOS sedam, Ujedinjena Srpska četiri, a NDP tri direktorske funkcije Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na sastanku na

POVODOM DANA GRADA Položeni vijenci na Trgu palih boraca

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim borcima u centru grada.  U ime Grada Banje Luke, vijenac su položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. – Banja Luka sa ponosom obilježava

ČUBRILOVIĆ: Banjaluka prepoznatljiva evropska destinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću 22. april – Dan grada sa željom da nastave intenzivan razvoj grada koji je postao prepoznatljiva evropska destinacija.

Promocija knjige Vukana Dubočanina na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i “Zadužbina Petar Kočić” Banjaluka – Beograd organizuju promociju knjige Vukana Dubočanina, “Otrugnuto od zaborava – Priče iz novinarske beležnice”. Promocija će se održati sutra u 18 časova u sali 48/I na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. O knjizi će govoriti, profesor dr Nikola Mojović, redovni profesor Pravnog fakulteta i

U Srpskoj najplaćeniji bankari, najmanje zarađuju građevinci

Najviša prosječna neto plata u martu isplaćena je u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja – 1.445 KM, a najniža u građevinarstvu – 617 KM. Prosječna martovska plata u Srpskoj iznosila je 886 KM, a prosječna bruto plata 1.373 KM, saopštili su iz Saveza sindikata RS. Prosječna neto plata nakon u martu 2019. u odnosu na