Vijesti 25.01.2016.

Poruka “Ljubavi, krenula sam” – znak specijalcima za početak pljačke

ČITANJE: 1 minuta
sector-security-pljacka
“Ljubavi, krenula sam”, tako je glasila SMS poruka koja je 22. septembra prošle godine bila znak osumnjičenim specijalcima MUP-a RS da krenu u pljačku blindiranog kombija Sector Securityja na auto-putu Banjaluka – Gradiška, kada je i ranjen jedan zaštitar. To je bio signal da je konvoj s novcem UniCredit banke krenuo prema središnjici u Zagrebu.

Ruta, kojom se konvoj kretao, razbojnicima je bila unaprijed poznata. Praktično su samo čekali znak u koje vrijeme krenuti u presretanje kombija iz kojega su oteli 617.000 KM.

Naime, “ljubavnu” SMS poruku osumnjičenom specijalcu Aleksandru Popoviću (28) iz Kotor Varoši poslao je uhapšeni radnik Sector Securityja Danijel Kuzmić (29) kojeg terete za “tipiranje” ove spektakularne pljačke, za što su još prokazani specijalci Vladan Malić (32) iz Kneževa koji je navodno bio vođa, te Goran Paraš (27) iz Banjaluke, Željko Inđić (26) iz Bratunca i Goran Janjuz (24) iz Kozarske Dubice, kao i suvlasnik auto-kuće “Kvatro” Oleg Banda (31) iz Banjaluke.

U pljačku su išli audijem koji je prethodno kupljen u Njemačkoj, ali nije bio registrovan u BiH. Ovu grupu sumnjiče i za krađu 200.000 KM iz poslovnice ove banke u Kotor Varoši 15. avgusta 2014., a nagađa se, sudeći po načinu izvršenja, da bi mogli imati veze čak i s pljačkom istog konvoja u kojoj je otuđeno 3,7 mil. KM početkom oktobra 2014.

(Atv)