Politika 09.10.2020.

Poruka SNSD nakon najave odlaska socijalista: Nezadovoljni smo dijelom i mi, ali vjerujemo da će koalicija opstati

ČITANJE: 1 minuta

Vjerujemo da će koalicija opstati, ostati jedinstvena i da ćemo nastaviti raditi na tome da obezbjedimo bolji život za naše građane, poruka je SNSD nakon saznanja da Socijalistička partija na vanrednoj sjednici rukovodstva stranke razmatra izlazak iz koalicije na republičkom i lokalnom nivou.

Odgovovarajući na novinarsko pitanje o ovoj temi, portparol SNSD Radovan Kovačević rekao je ovoj političkoj partiji trenutno nije poznato da li neko razmišlja o tome da izađe iz koalicije, ali i da svi imaju potpunu slobodu da o tome odlučuju.

Podsjetio je da je u Srpskoj, i u Banjaluci na vlasti velika koalicija, te da unutar te velike koalicije uvijek postoje političke stranke koje su jednim dijelom nezadovoljne.

“Nezadovoljni smo dijelom i mi, kao najveća politička stranka koja uvijek mora najviše da se odrekne kako na nivou grada, na nivou Republike i zajedničkih institucija BiH. Mi se uvijek trudimo da sve političke stranke budu jednako zastupljene u skladu sa svojim potencijalom unutar parlamenta, da li Narodne Skupštine, Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ili Skupštine grada Banjaluka i drugih opština. Kada gledate zastupljenost ljudi u Vladi RS zastupljenost u Savjetu ministara BiH, vidite da smo se trudili da svi, bez obzira na to da li imaju manji ili veći kapacitet nađu svoje mjesto u svim strukturama vlasti”, izjavio je Kovačević danas u Banjaluci.

(N.S/ Banjaluka.net)