Vijesti 09.01.2021.

PORUKA VLADIKE JEFREMA POVODOM DANA REPUBLIKE: Srpski narod treba da bude ponosan jer ima Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem poručio je da srpski narod danas treba da bude ponosan i radostan, jer ima svoju otadžbinu – Republiku Srpsku.

Srpski narod osjeća taj ponos i tu radost, jer danas imamo svoju Republiku Srpsku. Obavezni smo da iskazujemo svoju ljubav prema svojoj otadžbini kroz patriotizam, odnosno ljubav prema svojoj zemlji – istakao je vladika Jefrem u besjedi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Vladika Jefrem je rekao da je danas krsna slava Republike Srpske, Sveti arhiđakon Stefan, koji je prvi među mučenicima stradao za Hrista za istinu i pravdu.

– Teško da bi se mogao izabrati bolji nebeski zaštitnik Republike Srpske nego što je Sveti arhiđakon Stefan, koji je propovijedao istinu, stradao radi istine i na kraju pobijedio – naglasio je episkop Jefrem.

Vladika Jefrem je rekao da treba Republiku Srpsku treba graditi, voljeti i poštovati srpski narod, ali i druge narode koji ovdje žive.

– Neka blagoslov Božiji bude sa svima nama, sa našim narodom i sa onima kojima je Bog i narod povjerio da u ovom momentu vode Republiku Srpsku – od najnižeg do najvišeg nivoa vlasti – istakao je vladika Jefrem.

(Srna)