Poseban program za mališane trećeg dana Prokids festivala

Trećeg, posljednjeg dana dječijeg Prokids festivala u centru Banjaluke posjetioce, posebno one najmlađe očekuje posebno interesantan program.

Zvijezda dana na glavnoj festivalskoj bini je Sergej Pajić, pobjednik pete sezone “Pinkovih zvezdica – All stars” koji nastupa od 18:45 časova, ali na “Planeti zabave” prije njega nastupaće i Mama Vox, Mala pjevačka akademija, plesne grupe i mladi glumci. Zanimljiva dječija monodrama “Lažucka Izmišljotić” počinje u 16 časova.

I na ostalim “planetama” znanja, mašte, zdravlja i sporta ProGalaktičkog Prokids univerziteta biće posebno zanimljivo. Male posjetioce očekuju škole sporta, plivači, džiu džicu sportisti, majstori u slaganju Rubikove kocke, edukativni centri, gejmeri, istraživači i škole stranih jezika. Posebnu priču za mališane od 16:30 časova je pripremio Muzej savremene umjetnosti.

Na Prokids festivalu sinoć su publiku oduševile sve popularnije mlade pjevačke zvijezde Marko Bošnjak, Bojana Radovanović i Danilo Milosavljević.

Prokids festival se održava od 4. do 6. oktobra na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, sa svakodevnim programom od 12:00 do 20:00 časova. Organizator festivala je kompanija Prointer ITSS iz Banjaluke.

Pogledajte video na kojem je djelić jučerašnje atmosfere sa Prokids festivala.

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.