Politika 10.12.2015.

Posebna sjednica Skupštine RS o smjeni Stevandića 21. decembra

ČITANJE: 1 minuta
Stevandic
Posebna sjednica Narodne skupštine RS o smjeni Nenada Stevandića, potpredsjednika parlamenta i izboru kandidata SDS-a na tu funkciju biće održana 21. decembra, rekao je danas predsjednik Kluba SNSD-a Radovan Višković, javlja novinar “Nezavisnih”.

On je istakao da su klubovi vladajuće koalicije i oni koji podržavaju vladajuću koaliciju svojim potpisima podržali održavanje sjednice i dodao da nije tačno da su opozicionari tražili zakazivanje posebne sjednice, kako su rekli juče. Višković je pojasnio da do jutros u Sekretarijat nije stigao nikakav zahtjev opozicije za zakazivanjem sjednice.

Kandidat SDS-a za potpredsjednika Narodne skupštine RS je Sonja Karadžić Jovičević, a SNSD će na mjesto potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda predložiti Željku Stojičić.

Višković je rekao da će Stevandić najvjerovatnije ponovo biti imenovan i to kao četvrti potpredsjednik parlamenta.

Naglasio je da je vladajuća većina ovo uradila kako bi izašla u susret opoziciji koja je bojkotovala rad Narodne skupštine RS nezadovoljna što Stevandić i dalje obavlja funkciju potpredsjednika kao predstavnik opozicije, ali da vjeruje da su stvarni razlozi druge prirode.

(NN)