Politika 16.01.2023.

“Posjeta Bećirovića Briselu individualna, ne odražava stavove Predsjedništva”

ČITANJE: 1 minuta

Posjeta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sjedištu NATO saveza u Briselu je individualnog karaktera, odnosno riječ je o pojedinačnoj posjeti jednog člana i njegovog kabineta, rečeno je Srni u Kabinetu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

“Dakle, nije riječ o posjeti člana Predsjedništva u ime Predsjedništva, već o pojedinačnoj posjeti jednog člana i njegovog kabineta što je moguće u praksi, ali u tom slučaju ne odražava stavove cijele institucije”, pojasnili su iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva.

Na pitanje da li je današnja posjeta Bećirovića Briselu usaglašena na sjednici Predsjedništva BiH, iz Kabineta srpskog člana su pojasnili da je “riječ o individualnoj posjeti i da nije prošla proceduru odobravanja na sjednici Predsjedništva, pa nije bilo ni usaglašavanja stavova”.

“Samim tim nije pravljena ni delegacija u kojoj bi bili predstavnici druga dva kabineta”, rekli su u Kabinetu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH.