Politika 19.04.2019.

POSJETA: Cvijanovićeva u Tesliću, za istim stolom okupila Miličevića i Bogdanića

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Tesliću da je do 2018. godine na osnovu različitih projekata Vlade u tu opštinu uloženo oko 70 miliona KM i naglasila da je cilj razvoj svake lokalne zajednice jer na taj način jača cijela Srpska.

Cvijanovićeva je, nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom Teslića, rekla novinarima da je lani izdvojeno 1,5 miliona KM koji su korišćeni i u projektima lokalne putne infrastrukture.

– Oko 300.000 KM otišlo je na rekonstrukciju škola, dio za lokalni vodovod… Provodimo još nekoliko važnih projekata ove godine u oblasti školstva, a izdvojeno je na tom planu više od 800.000 KM čija će realizacija početi uskoro – rekla je Cvijanovićeva nakon sastanka kome su prisustvovali i ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednik Opštinskog odbora SNSD Teslić Dragan Bogdanić.

Predsjednik Republike je najavila da će u lokalnim školama biti realizovani brojni projekti.

– Razgovarali smo kako poboljšati komunikaciono poziciju ove opštine kroz otvaranje nekoliko kružnih tokova, zatim obilaznice koja treba da se pravi. Važno je da opština bude otvorenija, odnosno da obezbijedimo adekvatan pristup na auto-put koji imamo u dobojskoj regiji – rekla je Cvijanovićeva, koja je došla u Teslić na poziv načelnika opštine.

Ona je najavila dolazak premijera Srpske Radovana Viškovića u Teslić da bi se nastavili rješavati problemi u ovoj lokalnoj zajednici.

– Podrška Tesliću nije izostajala i biće tako i u narednom periodu. Želimo da razvijamo svaku lokalnu zajednicu jer time jača cijela Srpska – rekla je Cvijanovićeva i dodala da će svi projekti u opštini biti sprovođeni u koordinaciji vlasti Srpske i opštine, ali i Srbije.

Kada je riječ o dešavanjima u Tesliću nakon referenduma o opozivu načelnika, Cvijanovićeva je ocijenila da kao predsjednik Srpske ima obavezu da strateški posmatra svaku opštinu i gleda da joj pomogne.

– Što se tiče nedavnog fizičkog napada na gospodina Bogdanića, to je nedopustivo. Postoje zakoni koji regulišu ponašanje u zajednici i očekujem da se to ne dešava nikome i da organi zakona u ovom slučaju rade svoj posao i da odgovorni dobiju adekvatnu sankciju -rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da nije u interesu ni Teslića ni Srpske da bilo gdje postoje zatrovani odnosi, što je, kako kaže, osjetila na svojoj koži baveći se politikom.

– To je retrogradno, nazadno i to nas vuče unazad – ocijenila je Cvijanovićeva.

(Srna, foto: ATV)