Vijesti 30.05.2017.

Posjeta premijera Sarajevskog kantona

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa premijerom Sarajevskog kantona Elmedinom Konakovićem.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, gradonačelnik Radojičić upoznao je Konakovića sa trenutnim prioritetima u radu nove gradske administracije, sa posebnim akcentom na rješavanje komunalnih pitanja.

Radojičić je informisao Konakovića da je Banjaluka krenula u rješavanje pitanja daljinskog grijanja, kao najvećeg komunalnog problema, ističući da je javno – privatnim partnerstvom moguće rješavati i druga komunalna pitanja.

Istovremeno, Radojičić i Konaković izrazili su spremnost da se Sarajevo i Banjaluka međusobno podrže u više međunarodnih projekata, s tim da je gradonačelnik prihvatio poziv i da u septembru ove godine učestvuje u radu zajedničkom skupu, posvećenom razvoju turističkih kapaciteta.

Takođe, Radojičić je podsjetio da će se Banjaluka kandidovati za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, dok je Konaković, s druge strane, prenio da će Sarajevo, zajedno sa Istočnim Sarajevom, organizovati Omladinske olimpijske igre 2019. godine.

(banjaluka.rs.ba)