Vijesti 02.11.2020.

POSJETA TESLIĆU: Predsjednica RS položila kamen temeljac za fiskulturnu salu

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Tesliću, koja se finansira donatorskim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od oko 300.000 evra.

Cvijanović je rekla da je zadovoljna što je ona kandidovala ovaj projekat Vladi Srbije i najavila da će uskoro na školskim objektima biti zamijenjena stolarija.Ona je zahvalila Vladi Srbije na sličnim projektima koji su realizovani u Srpskoj.

Cvijanović je ponosna što je svojevremeno pohađala ovu školu.

Direktor Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Goran Zarić zahvalio je vladama Srbije i Srpske, kao i predsjednici Srpske, na realizaciji projekta za koji navodi da će značajno unaprijediti odvijanje nastavnog programa.

On očekuje da će sala biti dovršena do septembra naredne godine, prenosi RTRS.

Manifestaciji je prisustvovao i poslanik iz Teslića u Predstavničkom domu PS BiH Dragan Bogdanić.

Izvođač radova na projektu “Dogradnja sportske sale sa pratećim prostorijama uz objekat”, je teslićko preduzeće Graditelj.

Tokom boravka u Tesliću, predsjednica Srpske obišla je i firmu Dević tekstil.

U sklopu posjete Tesliću predsjednica Republike Srpske obišla je radove na izgradnji školskog objekta za Područno odjeljenje Gornji Teslić, koje je u sastavu Osnovne škole “Ivo Andrić” Đulići.

Prethodno je Cvijanović posjetila opštinu Prnjavor, gdje je obišla radove na rekonstrukciji Doma zdravlja.

(SB/Banjaluka.net)