Politika 25.01.2023.

Poslanici biraju novi saziv Savjeta ministara

ČITANJE: 1 minuta

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na čijem je dnevnom redu potvrđivanje imenovanja ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara počela je danas u Sarajevu.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara dala je u ponedjeljak, 23. januara, preporuku Predstavničkom domu za potvrđivanje imenovanja kandidata za obavljanje dužnosti ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara.

Odlukom o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto predloženi su Elmedin Konaković za ministra inostranih poslova, Zoran Tegeltija za ministra finansija i trezora, Staša Košarac za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Davor Bunoza za ministra pravde, Edin Forto za ministra komunikacija i transporta, Dubravka Bošnjak za ministra civilnih poslova, Nenad Nešić za ministra bezbjednosti, Zukan Helez za ministra odbrane i Sevlid Hurtić za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Prema ovoj odluci, zamjenik ministra inostranih poslova trebalo bi da bude Josip Brkić, finansija i trezora Muhamed Hasanović, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa LJiljana Lovrić, pravde Elvir Mahmuzić, komunikacija i transporta Ognjen Janjić, civilnih poslova Marijana Mojić, bezbjednosti Ivica Bošnjak, odbrane Aleksandar Goganović i Slaven Galić, te ljudskih prava i izbjeglica Duška Jurišić.

Za zamjenike predsjedavajuće Savjeta ministra predloženi su Tegeltija i Helez.

Ova odluka stupiće na snagu danom potvrđivanja imenovanja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, kada prestaje i mandat dosadašnjem Savjetu ministara.

(Srna)