Politika 18.05.2022.

POSLANICI SNSD O POSEBNOJ SJEDNICI: Licemjeran žal čaršije i opozicije, izbora u Srpskoj će biti

ČITANJE: 1 minuta

– Кad nam je potrebno jedinstvo za vraćanje nadležnosti PDP i SDS nigdje nema, ali kad nas te BH nadležnosti udare u glavu onda se nešto žale i zahtjevaju, poručio je Momčilo Antonić, poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske komentarišući poziv Crnatka i Stanića vladajućoj većini da se sazove posebna sjednica NS RS na kojoj bi bilo razmatrano finansiranje Opštih izbora.

Ovakav potez Antonić ocijenjuje krajnje licemjernim žalom čaršije i opozicije u Srpskoj.

“Ne smeta im CIК u kojem sjede njihovi stranački i SDA kadrovi, kad prijete uskraćivanjem kandidovanja nepodomnim im Srbima i Hrvatima Dodiku i Čoviću. Sve to im je demokratski, ali kad Hrvati blokiraju novac za sprovođenje onda je to nedemokratski”, dodaje Antonić.

Antonić zaključuje da će izbori ipak biti održani.

“Izbora će biti! Ako to ne uspije nelegalni CIК BiH, onda vjerujem da hoće RIК”, zaključuje Antonić.

Da izbori treba da budu održani smatra i njegov kolega iz poslaničkih klupa SNSD Srđan Mazalica, koji  smatra da treba podržati održavanje posebne sjednice i stvoriti uslove za sprovođenje izbora u Republici Srpskoj.

“Podržati sjednicu, ali NSRS da imenuje izbornu komisiju, Vlada da obezbijedi pare za izbore u Republici Srpskoj. Demokratija ne smije da trpi”, dodao je Mazalica.

(N.S)