POSLIJE DOBRIH REZULTATA: FK Borac produžio ugovor sa trenerom Krunićem do sredine 2021.

Uprava banjalučkog Borca je poslije serije dobrih rezultata odlučila da produži saradnju sa šefom stručnog štaba Branislavom Krunićem.

One je imao ugovor do polovine 2020. godine, a novi je potpisan do juna 2021.

– Pokazalo se da je ekipa s Krunićem dosta napredovala, bilo ke problema i padova, ali smo sačuvali živce, sve to istrpili, a pokazalo se da smo ispravno postupili. Produženje sardnje je nagrda za sve što je Krunić sa svojim stručnim štabom i igračima uradio – rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković.

Strateg crveno-plavih je istakao da je cilj ekipe da ostane u vrhu tabele.

– Zahvalio bih se predsjedniku Zeljkoviću i ostalim članovima uprave za povjerenje koje su mi ukazali i ljetos i sada. Svi zajedno smo imali težak period, ali smo ga uspješno prebrodili. Naš cilj je čvrst Borac, trenutno se nalazimo na trećem mjestu na tabeli koje vodi u Evropu, a želja je da tu poziciju zadržimo – istakao je Krunić.

(Srpskainfo)

U Banjaluci trenutno aktivno 98 gradilišta

Na teritoriji grada trenutno je aktivno 98 gradilišta na kojima grade stambene i poslovne objekte veće od 400 metara kvadratnih, a prihodi od građevinskih naknada i jednokratnih renti su gotovo isti u odnosu na prošlu godinu i iznose oko 14 miliona KM, rekli su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Kasa javnih prihoda „teža“ za 48 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 2,28 milijardi maraka, što je za oko 48 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuje da je nastavljen pozitivan trend u naplati javnih prihoda.

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.