Vijesti 19.05.2016.

Poslijepodne naoblačenje i kiša, temperatura do 23

ČITANJE: 1 minuta

U noći na petak se očekuje jače naoblačenje koje će usloviti više padavina u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći na petak vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Očekuje se uglavnom između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u centralnim i istočnim područjima. Poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada prema istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

(Nezavisne)