Sport 19.12.2022.

POSLJEDNJI POZDRAV: Mihajlovića na vječni počinak ispraćaju fudbalske legende i navijači

ČITANJE: 1 minuta

Kovčeg sa tijelom proslavljenog srpskog fubalera i trenera Siniše Mihajlovića, koji će danas biti sahranjen na groblju bazilike Svete Marije, anđela i mučenika u Rimu, prate navijači klubova za koje je igrao i fudbalske legende, a službu predvodi Njegovo preosveštenstvo episkop austrijsko-švajcarski vladika Andrej.

Na posljednjem ispraćaju legendarnog fudbalera, uz suprugu Arijanu, šestoro djece, majku, brata, prijatelje, brojne navijače i poštovaoce okupili su se i nekadašnji Mihajlovićevi saigrači iz klubova i jugoslovenske reprezentacije, predvođeni njegovim kumom Dejanom Stankovićen.

Mihajlovića na vječni počinak prate i Dragan Stojković Piksi, Vladimir Jugović, Dragiša Binić, Slaviša Jokanović, Zoran Mirković, Gordan Petrić i Aleksandar Kolarov, a vijenac su poslali i nekadašnji reprezentativci Jugoslavije i Hrvatske Zvonimir Boban i Robert Prosinečki.

Od Mihajlovića su se oprostili i delegacija Crvene zvezde, igrači Lacija, predvođeni srpskim reprezentativcem Sergejom Milinkovićem Savićem i fudbaleri Bolonje, koju je Mihajlović donedavno trenirao.

Kovčeg sa Mihajlovićevim tijelom dopremljen je do bazilike i ispraćen aplauzom navijača.

Mihajlović /53/ preminuo je u petak, 16. decembra, poslije duge borbe sa leukemijom.

(Srna/ N.S)