Biznis 27.09.2016.

Poslovne ideje nagrađuju sa 15.000 evra

ČITANJE: 1 minuta

Razvojni fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) raspisao je konkurs za finansiranje inovativnih ideja za lakše i brže pristupanje finansijskim servisima, a tri startap kompanije sa najboljom idejom dobiće po 15.000 evra za razradu projekta.

Rok za prijavu na javni poziv je 15. oktobar, a cilj EFSE je da pronađu obećavajuće startap kompanije koje će kroz korišćenje tehnologije značajno povećati finansijsko poslovanje u zemljama sa niskim i srednjim prihodima.

– Ekipe koje dospiju do finala očekuje niz mentorskih radionica. Proglašenje pobjednika je 28. i 29. novembra u Berlinu – navodi se u pozivu.

Zainteresovane kompanije mogu prijaviti ideje koje se tiču finansijskog pristupa i pismenosti, finansijskog identiteta i kreditnog bodovanja.

Fokus je i na idejama koje se odnose na plaćanja i doznake, alternativne bankarske kanale isporuke, mikrofinansije za mala preduzeća, mobilne servise za kompanije koje nisu klijenti banaka, zaštitu potrošača, te finansijska rješenja za poljoprivrednike, piše Glas Srpske.