Vijesti 21.04.2016.

Poslovnom prevarom Prijedorčanin stekao više od dva miliona KM

ČITANJE: 1 minuta
novac
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su 30.03.2016. godine, Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela „Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“ i „Poslovna prevara“ protiv lica M.R. (1960) iz Prijedora.

Osumnjičeni je počinio navedena krivična djela na način da je tokom 2008. godine obavljajući funkciju direktora jednog privatnog preduzeća iz Prijedora, zaključio ugovor o kupoprodaji sa društvom ograničene odgovornosti iz Sarajeva, a kojim prodaje nekretninu koja je u vlasništvu privatnog preduzeća.

Dalje, osumnjičeni je kao direktor drugog privatnog preduzeća u Prijedoru od navedenog društva uzeo istu nekretninu pod lizing.

Lice M.R. je iskoristilo činjenicu da novi vlasnik nije izvršio knjiženje vlasništva nekretnine u zemljišnom knjižnom uredu, te je predmetnu nekretninu 2008. i 2010. godine založio banci kao obezbjeđenje vraćanja kredita.

Potom je 2012. godine istu nekretninu prodao trećem pravnom licu koje je zatim tu istu nekretninu još tri puta založilo u banku kao obezbjeđenje vraćanja kredita.

Osumnjičeni je na prethodno opisani način društvo ograničene odgovornosti oštetio za iznos od 2.244.190, 93 KM.

 (ATV)