Magazin 01.02.2018.

Poslušajte muziku iz serije “Meso”

ČITANJE: 1 minuta

Serija „Meso“ pokupila je brojne simpatije publike iz cijelog regiona, ali postoje brojni dodatni elementi koji su doprinijeli njenoj konačnoj formi,a muzika je zaokružila cijelu priču.

Nakon svega pobrojanog, cjelokupna atmosfera serije zaokružena je muzičkom podlogom, za koju je bio zadužen Petar Bilbija, kojeg će neki prepoznati i kao montažera, ali i audio-video dizajnera, reditelja, a na kraju i jednog od članova tandema Fokus 51, hip hop sastava koji i danas važi za jedan od najboljih kojih se ikada pojavio u Banjaluci, piše Bosonoga.

Njegov zadatak je bio da notama dočara i pojača priču, (ne)verbalnu komunikaciju i emocije koje se provlače kroz scene i likove “Mesa”, čime je oduševio sve one koji znaju kakvu i koliku ulogu muzika igra u ovakvim kinematografskim zahvatima.

Ovoga puta, muzika je nesumnjivo zaigrala jednu od glavnih uloga, donoseći sa sobom cijeli spektar mračnih, turobnih elektronskih melodija, teških kao betonske cipele, koje ćete slušajući osjetiti kako tonu kroz vaše grudi, zakucavaju se u samo dno stomaka i, baš kao i kod glavnih likova, izazivaju nevjericu, tugu, bijes, strah, mučninu.

Ostavio je Petar i malo linija za sreću i radost, ali vam preporučujemo da to potražite sami u kompletnom saundtreku za “Meso”, koji možete preslušati u nastavku.

(Bosonoga)