Vijesti 02.02.2023.

Posmatrači slučajno zabilježili trenutak kad je Malezijac skočio sa Starog mosta (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Državljanin Malezije je u utorak u večernjim satima skočio sa Starog mosta u Neretvu i njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno.

Prema izvješću MUP-a HNK, tragična nesreća dogodila se 31.1.2023. godine oko 20.30 sati kad je građanin obavijestio Policijsku upravu Mostar da je jedna osoba skočila sa Starog mosta. Policijski djelatnici su na mjestu događaja saznali da se radi o stranom državljaninu, ali nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

“Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na teren. Na mjestu događaja su saznali da se radi o državljaninu Malezije. Nisu pronađeni nikakvi dokumenti. U pitanju je nepristupačan teren i da sinoć uvjeti nisu dozvoljavali potragu.” – izjavio je Marić.

Pripadnici GSS-a i ostale nadležne službe su organizirali pretragu korita rijeke Neretve.

Na društvenim mrežama pojavio se video klip skoka Malezijca sa Starog mosta nakon kojeg nikada nije isplivao. Kao što se može vidjeti, muškarac se pripremao na skok, ali nije imao namjeru izvršiti suicid. Snimak su zabilježili čitatelji koji su se slučajno zadesili na navedenoj lokaciji u trenutku kada je Malezijac htio skočiti, prenosi crna-hronika.info.

Video pogledajte na OVOM LINKU.

Oznake: Stari most