Sport 22.06.2021.

POSTAĆE FILIJALA TURSKOG KLUBA: Vlasnik Fenerbahčea planira da kupi Vardar iz Skoplja

ČITANJE: 1 minuta

Ali Koc, milijarder i gazda Fenerbahčea, planira preuzeti makedonski Vardar.

Turski mediji javljaju da je Koc već kontaktirao s Makedoncima i ponudio im nekoliko modela suradnje. Za početak bi Vardar postao filijala slavnog turskog kluba, koji bi u Makedoniju slao mlađe nogometaše i one koji bi u Istanbulu imali manju minutažu. Glavni razlog za taj potez je činjenica da Nogometni savez Turske nije donio odluku o osnivanju lige za rezervne momčadi, pa Fenerbahče ne zna što će napraviti s viškom igrača, prenosi index.hr.

Koc bi, pišu Turci, mogao i kupiti Vardar, klub koji je upao u velike financijske probleme i koji je prošle sezone ispao u drugu ligu.

Vardar je 11 puta bio prvak Makedonije, a prije četiri godine igrao je skupinu Europa lige, nakon što je 4:1 razbio upravo Fenerbahče u kvalifikacijama. Klub iz Skoplja bio je i prvak Jugoslavije 1987. godine, ali mu je sud naknadno uzeo tu titulu i prvakom proglasio Partizan, koji je u tu sezonu zbog afere namještanja ušao s minusom od šest bodova. Sud je poništio odluku o oduzimanju bodova, pa je Partizan proglašen prvakom, iako je Vardar kao prvak predstavljao Jugoslaviju u Europi.

(SB)

Oznake: Fenerbahče, Vardar