Postavili ultimatum i najavili masovnije proteste

Ukoliko se do ponedjeljka ne donese odluka o ograničavanju kupovine novih službenih automobila u RS, na maksimalno 60.000 KM, u Banjaluci će biti organizovani masovniji protesti od onih koji su se desili u utorak.

Odbornik PDP-a u Skupštini Banjaluke Draško Stanivuković, jedan od organizatora protesta, kazao je da „Banjaluka neće biti mirna u avgustu kad su godišnji odmori“. Međutim, nije precizirao kada će tačno ponovo protestovati, uz napomenu da će odluku donijeti u međuvremenu.

– Ako do ponedjeljka ne dobijemo odgovore na naš zahtjev koji smo iznijeli u utorak na protestima, izvešćemo još više ljudi. Ako kažu „što nema više ljudi“, dobiće to, imaćemo još masovnije proteste – kazao je Stanivuković.

On je danas organizovao press konferenciju, zajedno sa predstavnikom humanitarne organizacije „Budi drugačiji“, na sred ulice, na zaustavnoj traci nedaleko od zgrade Vlade RS, te još nekoliko republičkih institucija.

Poručio je da se novi protesti organizuju ne samo zbog „audija“ od 115.000 KM ministra prosvjete i kulture RS, nego i novih vozila ministra trgovine i turizma RS, ali i svih drugih.

– Predsjednik i premijerka RS kažu da je ministar Igor Crnadak napravio trik jer je poništio tender za kupovinu vozila. Neka se i drugi ministri tako našale, naprave trik, pa ne kupe vozilo – poručeno je danas.

Iz organizacije „Budi drugačiji“ su poručili da „dok se humanitarnim brojevima skuplja novac za liječenje oboljelih, ministri se bahate narodnim novcem“.

(mondo.ba)

SKUPŠTINA GRADA Donesena odluka o izmjeni regulacionog plana “Jug 7”

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da je na sjednici Skupštine grada Banja Luka, održanoj 26. juna 2018. godine, donesena Odluka o izradi izmjene Regulacionog plana za prostor između ulica: Bulevara cara Dušana, Omladinske, Radoja Domanovića, Branka Morače, Patre, Teodora Kolokotronisa i lijeve obale Vrbasa – radni naziv „Jug 7“.

PRIJEČANI Početkom avgusta završetak novog puta

Izgradnja nove dionice puta prema naselju Priječani u dužini od 1.000 metara i vrijednosti više od 750.000 KM tebalo bi da bude završena u prvoj sedmici avgusta, potvrdio je juče Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.