Postavljaju klizališta u parku “Petar Kočić”

U banjalučkom parku “Petar Kočić” u subotu, 25. novembra, počeće postavljanje klizališta koje će raditi u okviru “Zimzograda”.

“Zbog neophodne stabilizacije klizališta, ove godine će biti privremeno uklonjen dio zelene površine”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Obaveza izvođača je da zelenu površinu nakon zatvaranja klizališta vrati u prvobitno stanje.

Direktor Agencije “Mint”, koja organizuje “Zimzograd”, Milena Mijatović, rekla je da će klizalište na 500 metara kvadratnih postaviti kompanija “Akvaled”.

Ona je navela da početak rada klizališta zavisi od vremenskih prilika.

“Naš plan je da klizalište počne da radi kada i `Zimzograd` – 1. decembra. S obzirom na to da će `Zimzograd` biti zatvoren 2. januara, a da nakon toga slijede praznici i školski raspust, klizalište će nastaviti da radi do 1. febraura”, istakla je Mijatovićeva.

Mijatovićeva je naglasila da je jedna od ovogodišnjih novina to što će na klizalištu biti organizovane škole klizanja za početnike.

(Srna)

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.