Vijesti 21.04.2016.

Postavljaju veliku kamenu zastavu Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta
Na Vrloj strani, uzvišenju u ozrenskom naselju Kakmuž, danas je počelo postavljalje velike kamene zastave Republike Srpske površine 15 metara kvadratnih.

Zastavu postavljaju članovi Udruženja “Veterani Republike Srpske” i Planinarskog društva “Ozren-Kraljica 883″ iz Petrova.

Predsjednik ovog planinarskog društva Milomir Vasić rekao je Srni da je cilj akcije da se, postavljanjem trajne kamene zastave Republike Srpske, pokaže patriotizam prema Srpskoj.

“Na ovaj način pokazujemo da se Srpska brani i uljepšavanjem njene teritorije, a ujedno pozivamo i druge da na eksponiranim prostorima postavljaju ovakve zastave”, poručio je Vasić.

On je podsjetio da su članovi ovog društva, povodom Dana Republike Srpske – 9. januara, na svojim kućama isticali zastave Republike Srpske.

“Danas postavljamo kamenu trobojnicu i tako poručujemo da ćemo se boriti za Republiku Srpsku, da nećemo nikada napustiti njene simbole, niti prestati da obilježavamo Dan Republike Srpske”, rekao je Vasić.

Predsjednik “Veterana Republike Srpske” iz Petrova Anđelko Šešlak izjavio je da je Srpska u ratu branjena na jedan način, a da se u miru brani njenim uređenjem, da bi bila što čistija i ljepša.

“Sa Vrle strane poručujemo svima da ne prodaju zemlju u Republici Srpskoj, jer je to naše nasljeđe i naša djedovina”, rekao je Šešlak.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković podržao je akciju veterana i planinara, a stanovnike Petrova pozvao da čuvaju ozrensku prirodu, vodu i šumu i da spriječe njeno zagađivanje.

Članovi dva udruženja su, u okviru akcije “April-mjesec čistoće”, uklonili veliku količinu smeća sa divlje deponije u podnožju Vrle strane.

(Agencije)