Vijesti 18.12.2020.

Postavljene nadstrešnice ispred Poliklinike

ČITANJE: 1 minuta

Ispred Poliklinike pri kraju je postavljanje nadstrešnica koje trebaju zaštiti građane od loših vremenskih prilika dok čekaju na pregled, a narednih dana biće montirane na još sedam lokacija gdje je najveća frekvencija građana i najveći broj registrovanih pacijenata.

– Grad je nabavio ove nadstrešnice koje će pored Poliklinike, biti postavljene i ispred ambulanti u Novoj varoši, u Ulici Vladike Platona, u Obilićevu, na Laušu, Starčevici 2, u Vrbanji te u Docu – naveli su iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice. Dodali su da će po prestanku pandemije, nadstrešnice biti iskorištene za autobuska stajališta u prigradskim naseljima.

Iz Doma zdravlja su istakli da je na svim ovim lokacijama veliki broj registrovanih pacijenata.

– Na primjer, u Poliklinici je pedijatrija, ginekologija, ambulante porodične medicine, rentgen, Centar za bazičnu rehabilitaciju, ARI ambulante i Higijensko-epidemiološka služba. Imamo veliki broj timova i u Novoj varoši, kao i apoteku, Centar za vakcinaciju, Savjetovalište za bebe, ambulantu porodične medicine i pedijatriju, a slično je i na ostalim lokacijama – precizirali su u ovoj ustanovi.

Oznake: Poliklinika