Vijesti 12.10.2022.

“Pošte Srpske”: Nova aplikacija za lakše i brže plaćanje računa

ČITANJE: 1 minuta

Preduzeće “Pošte Srpske” predstavilo je danas u Banjaluci mobilnu aplikaciju “ePošteSrpske” koja korisnicima u zemlji i inostranstvu omogućava plaćanje svih vrsta usluga, a dostupna je za android i IOS operativne sisteme.

Direktor “Pošta Srpske” Miladin Radović rekao je da je to preduzeće kao društveno odgovorno i prateći razvoj platnih tehnologija pokrenulo ovu aplikaciju koja će pokazati sve prednosti onlajn plaćanja.

Radović je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da je aplikacija urađena veoma brzo, te da su se u ovom preduzeđu trudili da ona bude dostupna svim njihovim korisnicima, kako u Srpskoj tako i onima u inostranstvu.

Direktor poslovnog razvoja u kompaniji “Masterkard” Amir Tokić rekao je da ova aplikacija omogućava da se prilikom registracije odabere “Masterkard” kartica kao način plaćanja i da se sačuvaju podaci u sigurnom i sertifikovanom okruženju.

Tokić je istakao da se posljednjih godina potrošači sve više okreću onlajn plaćanju, navodeći podatak da je u odnosu na predpandemijsku godinu 30 odsto kirisnika, koji to ranije nisu činili, počelo koristiti platne kartice.

On je istakao da oko 70 odsto aktivnih korisnika platnih kartica u BiH danas barem jednom mjesečno ili češće plaća onlajn.

Direktor u kompaniji “Atnekna” Aleksandar Antunović rekao je da je akcenat svaljen na jednostavnost, sigurnost korisnika i pouzdanost.

“U saradnji sa stručnjacima `Pošta Srpske` uspješno smo obavili potpunu digitalnu transformaciju šalterskog rada, postigli optimalnost, preglednost i atraktivan dizajn, te u svega nekoliko koraka obezbijedili korisnicima da na siguran i elegantan način izvrše onlajn plaćanje”, rekao je Antunović.

Predstavljanju aplikacije “Pošta Srpske” prisustvovala je i pomoćnik ministra saobraćaja i veza Srpske u resoru komunikacija Dijana Obradović.

(Srna)